Tiivistyskorjaus

Tiivistyskorjaus

Rakenteiden tiivistystöillä ehkäistään ilmavuotojen, haitallisten ongelmayhdisteiden, hajujen ja partikkeleiden kulkeutumisen sisäilmaan. Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous!

Haitta-aineiden ja ilmavuotojen tiivistyskorjaukset

Kohde tulee tutkia huolellisesti, jotta rakennuksen ja rakenteiden lämpö-, sekä kosteustekninen toiminta tunnetaan. Tämän jälkeen todetaan tiivistyskorjauksen sopivuus ja valitaan oikea menetelmä. Tivistystyön soveltuvuuden arvioinnissa tulee pääsääntöisesti käyttää korjaussuunnittelijaa, joka laatii kirjallisen korjaussuunnitelman.

Tyypilisenä ongelmana voidaan mainita esim. ryömintätilasta vuotava mikrobipitoinen ja mykotoksinen ilma oleskelutiloihin. Tämä epäpuhdas ilma vuotaa liikuntasaumojen ja läpivientien kautta aiheuttaen oireiluja.  Ryömintätilojen voidaan aina olettaa olevan lähtökohtaisesti “saastuneita”.

Tiivistysmenetelmiä:

  1. Uusi Blowerproof-menetelmä ilmavuotojen tiivistyksiin rakenteiden liittymäkohdissa.  Katso työvideo!
  2. Ardex-menetelmä.
  3. TKR – haitta-ainetiivistys.
  4. UZIN tiivistysjärjestelmä.
  5. cTrap – menetelmä.
Sisäilmaan kulkeutuvia epäpuhtauksia:
  • Mykotoksiinit, villakuidut, mikrobivauriokohteet, VOC, PAH, PCB, radon, asbesti, kaseiini
  • Alustaan imeytynyneiden hajujen sulkuna (öljy, polttoaineet, kissanpissa, kalma, homeenhaju…)

Case1: Kerrostalon alapohjan ilmavuodot aiheuttivat kerrostalon asunnossa mikrobien ja kaasumaiseten yhdisteiden kulkeutumisen sisätiloihin. Asukas reagoi voimakkaasti, vaikka alapohjan olosuhteet oli aikaisemmin korjattu. Ilmavuotokohdat ja ongelmarakenne tiivistettiin ja kapseloitiin. Tämän jälkeen suoritettiin huolellinen homepölysiivous ja irtamiston puhdistustyöt. Toimenpiteitten jälkeen asukas muutti takaisin asuntoon ilman minkäänlaisia oireiluja.

Ota meihin yhteyttä

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä!